Gevaar voor Younes als hij het contract bij Napoli verbreekt

31 maart 2018, 09:07

Als Amin Younes inderdaad een contract heeft getekend bij Napoli, dan is het zeer onverstandig om dat te ontkennen en bij een andere club te tekenen. Dat is het dringende advies van voetbaladvocaat Jan Kabalt. "Als hij inderdaad een vijfjarig contract met Napoli is overeengekomen, dan is de ellende in dat geval niet te overzien."

Volgens Kabalt zijn er dan grote gevolgen voor de Ajacied, zo vertelt hij in De Telegraaf. "Sowieso loopt hij het risico op een schorsing en een schadevergoeding die hij aan Napoli moet betalen. Maar ook de eventuele andere club haalt zich dan problemen op de hals. Het is nu immers algemeen bekend dat Younes voor Napoli heeft getekend. Dat wetende zal de nieuwe club ook op sportieve sancties kunnen rekenen en mogelijk ook een schadevergoeding aan Napoli moeten betalen."

Toch is er nog wel een oplossing volgens Kabalt, zelfs als Younes al getekend zou hebben in Napels. In dat geval moet de eventuele nieuwe werkgever het contract bij Napoli afkopen en Younes vastleggen, alvorens hij bij de bond geregistreerd staat. Anders is de kans aanwezig dat hij voor meer dan twee clubs per jaar heeft gespeeld en (tijdelijk) niet in actie mag komen. Een zelfde route legde Frank Rijkaard naar Ajax.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen