Zinderende titelstrijd: Fortuna Sittard herovert koppositie

30 maart 2018, 22:20

Eerder dit seizoen had Fortuna Sittard enige tijd de eerste plaats van de Jupiler League in handen, maar verloor deze mede door alle onrust rondom de inmiddels ontslagen trainer Sunday Oliseh. Vrijdagavond viel alles echter goed voor de Limburgers: NEC Nijmegen en Jong Ajax verloren, terwijl Fortuna een ruime overwinning boekte.

FC Eindhoven - NEC Nijmegen 3-2

Pepijn Lijnders had sinds zijn entree bij NEC Nijmegen in de winterstop veel moeite met uitwedstrijden, maar de oud-assistent van Jürgen Klopp had met zijn ploeg 7 punten gepakt uit de laatste drie uitduels. De koppositie, die de Nijmegenaren deelden met Jong Ajax, moest in Eindhoven behouden zien te worden. Dit lukte niet, en dat kwam mede door de 20-jarige Elton Kabangu. De bloedsnelle aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van AA Gent, en was dit seizoen tot vanavond al direct betrokken bij 19 treffers.

Almere City FC - Fortuna Sittard 1-4

Daar waar het bij Fortuna veel rommelt dit seizoen, kende de ploeg uit Sittard vanavond (vrijdag) een bliksemstart. In no-time hadden de mannen van trainer Kevin Hofland een 0-2 voorsprong te pakken, en beide keren was het Andre Vidigal die succesvol de trekker overhaalde. De jeugdinternational van Portugal wist twee keer te profiteren van niet bepaald gelukkig verdedigend werk van Almere City. Na zes minuten had Vidigal er al twee in liggen, en vanaf elf meter complementeerde hij twintig minuten later zijn hattrick. Fortuna kende dus een makkelijke wedstrijd, maar moest ook twee dikke tegenvallers incasseren.

Vidigal moest na zijn derde doelpunt geblesseerd afhaken, en ook Djibril Dianessy blesseerde zich lelijk op het kunstgrasveld van Almere City. Voor rust was er ook nog goed nieuws voor Fortuna, want Finn Stokkers maakte zelfs nog de 0-4. Aanvoerder en toekomstig Ajacied Perr Schuurs had hierna de score nog verder moeten opvoeren, maar raakte van dichtbij de paal. Na rust scoorde Calvin Mac-Intosch nog de 1-4, maar echt spannend zou het niet meer worden.

Jong Ajax - Jong PSV 0-3

Jong Ajax kon hierna geen vuist maken, en had geluk dat Jong PSV lange tijd de score niet wist te verdubbelen. Na snelle aanvallen had voornamelijk de ervaren Marcel Ritzmaier moeten scoren, maar dit lukte niet. In de 74ste minuut besliste Jong PSV dan toch de wedstrijd: invaller Lennerd Daneels schoof na een counter de 0-2 binnen. Vlak voor tijd maakte Nikolai Laursen er zelfs 0-3 van, nadat hij enkele tegenstanders uitkapte.

Overige uitslagen:

SC Cambuur - FC Volendam 2-2

FC Den Bosch - MVV Maastricht 2-1

FC Oss - SC Telstar 0-0

Jong AZ - Jong FC Utrecht 1-3

De Graafschap - RKC Waalwijk 1-0

Go Ahead Eagles - Helmond Sport 3-1

FC Emmen - FC Dordrecht 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen