Faber ontvangt Ajax in vol huis: "Fysieke status is compliment"

30 maart 2018, 17:12

Ernest Faber is blij en trots om te zien dat zijn spelersgroep helemaal fit aan de aftrap kan verschijnen tegen Ajax. Volgens de coach is het aan de gehele staf te danken dat de Noorderlingen voor de vierde wedstrijd op rij met hetzelfde basiselftal kan gaan beginnen.

"Dat we er fysiek zo op staan, is een compliment aan een ieder die daarbij betrokken is", vertelt Faber op de clubsite. "Dat we iedereen erbij hebben in deze fase van het seizoen is een mooi gegeven. De sfeer in de groep is goed en er straalt veel energie vanaf."

In dat kader kiest Faber dan ook voor dezelfde elf namen als de laatste duels tegen AZ, FC Groningen en FC Twente. "De selectie is kleiner dan voor de winterstop, dus de keuzes per positie zijn ook minder ruim. Daarnaast zijn ons spel en de resultaten beter in deze periode. Er is dus weinig reden te wisselen. Ludovit Reis is wel één van de mogelijke eerste invallers", aldus de trainer over de herstelde middenvelder.

FC Groningen ontvangt de ploeg uit Amsterdam in een uitverkocht Noordlease Stadion, tot vreugde van Faber. "Iedereen leeft mee en dat maakt ons sterk. De samenhang tussen spelers en supporters hebben we ook hard nodig om voor de winst te gaan. Ajax zal risico's moeten nemen omdat ze nog in de race zijn voor het kampioenschap en alleen een zege voor hen telt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen