Ajax Vrouwen komt als vijfde club met eigen beloftenteam

30 maart 2018, 15:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat komend seizoen starten met een talententeam voor talentvolle speelsters. Het 'Ajax Vrouwen Talententeam' gaat als selectie trainen en wedstrijden spelen. "De tijd is aangebroken om ook jongere meiden met talent en ambitie de kans te bieden om zich te laten zien en te kunnen ontwikkelen", aldus Daphne Koster, manager van de vrouwentak. PEC Zwolle, sc Heerenveen, VV Alkmaar en ADO Den Haag ging hen voor met een beloftenploeg.

Op de clubsite kondigt Ajax het nieuwe opleidingsteam aan. "Dit team is een start van een talentenopleiding voor meiden, maar ook de wisselwerking met het eerste van Ajax Vrouwen biedt voordelen", vindt hoofdcoach Benno Nihom. "Speelsters kunnen bijvoorbeeld ritme opdoen bij de beloften en makkelijker terugkeren na een blessure. Dit alles draagt weer bij aan de ontwikkeling van alle speelsters in beide teams."

Ook de KNVB is erg blij met de ontwikkeling in Amsterdam. "Hier zijn we mee begonnen door amateurclubs te versterken door middel van het ontwikkelingsprogramma 'sterke verenigingen'. Deze lijn willen we doortrekken naar een intensievere samenwerking met de Eredivisieclubs. Daarom zijn we ontzettend blij dat Ajax nu een talententeam begint en beschikbaar is om talentvolle speelsters een kans te bieden", aldus Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal van de voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen