FC Utrecht zet zonder Ayoub vol in op de vierde plaats

FC Utrecht zet zonder Ayoub vol in op de vierde plaats

30 maart 2018 – FC Utrecht wil koste wat het kost tegen Willem II goede zaken doen in de strijd om de vierde plaats. Op het moment dat AZ de bekerfinale wint als nummer drie, geeft plek vier namelijk ook recht op een Europees ticket – zonder dat daar play-offs voor nodig zijn. Dus wil Jean-Paul de Jong maar al te graag vierde worden, boven Feyenoord."Richting de play-offs, de vierde plaats is het belangrijk dat we blijven winnen om erbij te blijven", vertelde de trainer tijdens de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting met Willem II tegenover het Algemeen Dagblad. "Met de spelers hebben we afspraken gemaakt wat we kunnen verbeteren om die controle te blijven houden."

Die controle is tegen Willem II nodig om een goed resultaat te boeken, want de Tilburgers zijn in goede vorm de laatste weken. De Jong: "Ze scoren makkelijk. De trainerswissel geeft krachten vrij die Reinier Robbemond goed bij elkaar heeft gebracht. Je moet Willem II niet in haar kracht laten komen."

Blessures
De Jong zal het in Tilburg wel moeten stellen zonder Yassin Ayoub. De middenvelder raakte geblesseerd bij de nationale ploeg van Marokko en speelde geen minuut mee afgelopen interlandperiode. "Zijn knieblessure vraagt om rust en behandeling. We moeten bezien hoe lang het duurt, maar hij gaat niet spelen", aldus De Jong, die ook Simon Makienok, Patrick Joosten (speelt bij Jong FC Utrecht) en Jean-Christophe Bahebeck mist.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020