'Everton is boos op Koeman, vanwege zijn lage salaris bij Oranje'

29 maart 2018, 23:57

Een opvallend bericht uit Engeland: Everton is bijzonder boos op Ronald Koeman. Na het ontslag bij The Toffees zou de Nederlandse coach het verschil met zijn Everton-loon blijven ontvangen als hij een nieuwe werkgever had gevonden. De Nederlandse bondscoach heeft bij de KNVB echter niet bepaald de hoofdprijs gevangen en dat zorgt voor de nodige woede.

Dat schrijft The Liverpool Echo. Zij beweren dat de leidinggevenden van Everton bijzonder boos werden toen zij hoorden dat Koeman slechts tien procent kreeg van wat hij in Liverpool verdiende (ruim zes miljoen euro). Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Vladimir Petkovic van Zwitserland en wat Lars Lagerbäck in dienst van IJsland krijgt. Marcel Koller (Oostenrijk) zou zelfs bijna twee keer zo veel verdienen.

En dus gaat Everton kijken welke rechten het heeft in deze financiële strijd. Het is overigens opvallend dat deze situatie de ploeg uit de Premier League opnieuw overkomt. Eerder moest het Roberto Martinez ongeveer twaalf miljoen euro (!) overmaken toen ze hem zijn congé gaven. Martinez is inmiddels bondscoach van België.

Onduidelijk is nog wat de kansen van Everton zijn in deze zaak. Volgens de Engelse media hebben ze dus in elk geval advocaten in de hand genomen om te kijken wat er mogelijk is. Onbekend is nog of de ontslagregeling van Koeman daadwerkelijk een rol heeft gespeeld in de onderhandelingen met de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen