Sol niet bezig met topscorerstitel: "We willen handhaven"

29 maart 2018, 21:21

Fran Sol vindt niet dat het lage aantal doelpunten van de topscorers van de Eredivisie te wijten valt aan het sterke verdedigen in de Eredivisie. Volgens de Willem II'er worden de doelpunten bij de topclubs gewoon meer verdeeld dan ooit. Daar kan de Spaanse aanvaller zelf overigens van profiteren: met zijn veertien goals kan hij namelijk nog altijd topscorer worden in Nederland.

Daarmee stevent hij overigens wel af op een diepterecord, als topscorer met het minste aantal goals. "Maar dat zegt niet zo veel over de verdedigers. De doelpunten worden gedeeld over meer mensen. Als je kijkt naar Ajax, Feyenoord of PSV, dan hebben ze twee of drie spelers die meer dan tien doelpunten hebben gemaakt dit seizoen", analyseert de aanvaller tegenover FOX Sports.

Ondanks zijn kansen op de topscorerslijst, is Sol geenzins bezig met die eretitel. "Het is niet mijn hoofddoelstelling, dat is met Willem II in de Eredivisie blijven. Dat is heel belangrijk voor de club en ook de spelers. Maar als ik daarbij topscorer kan worden, zou dat helemaal top zijn."

Bovendien liggen dan ongetwijfeld ook de clubs aan zijn voeten, komende zomer op de transfermarkt. Toch is de spits daar totaal niet mee bezig. "Ik ben niet eens bezig met FC Utrecht (de wedstrijd van komend weekend, red.). Door alles wat ik heb meegemaakt dit seizoen, ben ik anders gaan denken. Ik denk aan wat ik vandaag doe, niet aan morgen. Wie weet wat er dan gebeurt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen