PSV'er De Jong was niet verbaasd over Oranje-absentie

29 maart 2018, 19:35

Luuk de Jong was niet verbaasd dat hij door Ronald Koeman niet werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. In een kort persoonlijk gesprek had de PSV'er al uitleg gekregen over zijn absentie voor de oefenduels met Portugal en Engeland. Bovendien is de weg naar Oranje voor hem nog meer dan open, zo liet de bondscoach weten.

Dat vertelt de PSV'er voor de camera's van FOX Sports. "Nee, ik was niet verbaasd dat ik er niet bijzat", legt De Jong uit. "Ik heb kort met de bondscoach gesproken. Dat was een goed gesprek. Het was duidelijk voor mij. Natuurlijk ben je dan wel teleurgesteld, je wil er altijd bijzitten."

Toch gaf Koeman in het onderhoud ook aan dat er wel degelijk een toekomst is voor De Jong in het shirt van oranje. "Hij zei dat ik goed bezig was en vooral door moest blijven gaan. Zekerheid heb je nooit dat je er bij zit, dat zei hij ook. Ik moet mijn best blijven doen, dan komt die kans vanzelf wel weer."

In totaal speelde de aanvaller veertien interlands, waarin hij viermaal scoorde. Tegen Roemenië, de laatste interland voor het nieuwe tijdperk onder Koeman, deed de PSV'er nog wel mee. Toen maakte hij in de 0-3 zege zelfs nog een doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen