Weghorst: "Beter gepresteerd in Oranje dan werd verwacht"

29 maart 2018, 17:52

Wout Weghorst denkt dat hij een goede indruk heeft gemaakt tijdens zijn eerste week bij het Nederlands elftal. Sterker nog: de AZ-spits gelooft zelfs dat hij het beter deed dan menigeen had verwacht, op basis van het beeld dat ze van hem hadden in de Nederlandse competitie. "Ik heb een positieve indruk achter gelaten", vertelt hij bij zijn terugkeer in Alkmaar.

Tegenover de camera's van AZ ging de lange spits in op zijn ervaringen die hij opdeed bij Oranje. "De bondscoach en de mensen hebben een bepaald beeld van je. Maar ik denk zeker dat ik in de positiespelen, rondo's en pass- en trapvormen misschien wel positievere indruk heb achtergelaten dan ze hadden verwacht. Dat is mooi om te horen. Bovendien besteden we daar bij AZ veel aandacht aan."

?De aanvaller, die allang droomde van zijn debuut in Oranje, genoot ondanks zijn minimale hoeveelheid speeltijd met volle teugen bij de ploeg van Ronald Koeman. "Vooral het Wilhelmus was een mooi moment. De opkomst met de lichtshow was al super vet, maar toen het Wilhelmus kwam, dat was echt heel mooi. Al had ik dat vooraf ook al een beetje verwacht." ??

Na een knappe zege op Portugal (0-3) en de minimale nederlaag tegen Engeland (0-1) is Weghorst onder de streep tevreden met de afgelopen interlandperiode. "Zo'n overwinning op Portugal geeft vertrouwen. Uiteindelijk heb je toch resultaat nodig. We zijn een nieuwe weg ingeslagen richting het EK en dat begon deze week. Het was mooi om daar bij te zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen