Stekelenburg noemt uitschakeling Oranje Onder-19 verklaarbaar

29 maart 2018, 08:50

Dat het Oranje Onder-19 niet is gelukt om zich te kwalificeren voor het EK in Finland, is volgens Maarten Stekelenburg goed te verklaren. De bondscoach van het jeugdelftal noemt twee oorzaken: het ontbreken van de sterspelers en de gemiddelde leeftijd van het team. Dinsdag ging Oranje Onder-19 met 4-1 onderuit tegen de Duitse leeftijdsgenoten.

Drie van zijn beste spelers ontbraken in Ahlen, zegt Stekelenburg. "Met Matthijs de Ligt en Justin Kluivert plus Ferdi Kadioglu, zouden wij deze leeftijdscategorie compleet hebben", zegt Stekelenburg in De Telegraaf. De Ligt en Kluivert werden opgeroepen voor het grote Oranje, Kadioglu was geschorst. "Dan zouden wij hier winnen. Dat zijn onze drie beste spelers. Haal je die weg, dan zijn we in staat heel goed mee te doen, maar kun je net niet het verschil maken."

Slechts drie van de elf spelers die in Ahlen aan de aftrap stonden, zijn negentien jaar. De gemiddelde leeftijd lag bij de Duitsers ongeveer een jaar hoger. "Zij hebben natuurlijk een enorme vijver om in te vissen", vervolgt de keuzeheer. Bij de Duitsers speelden onder meer Kai Havertz en Arne Maier mee. Havertz is basisspeler bij Bayer Leverkusen, Maier bij Hertha BSC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen