ADO krijgt Goossens voor dit seizoen niet speelgerechtigd

28 maart 2018, 17:50

Een domper voor ADO Den Haag: John Goossens is tijdens het competitieslot niet inzetbaar. De club kreeg de middenvelder niet tijdig speelgerechtigd. Een vervelende samenloop van omstandigheden ligt daar aan ten grondslag, meldt ADO Den Haag.

De Residentieclub overschreed de KNVB-deadline van 12 april voor het inschrijven van spelers. Iets daarvoor verdiende Goossens na een proefperiode zijn contract in de Hofstad. Het lukte ADO niet op tijd om het papierwerk in orde te krijgen. Helemaal niet toen de ontvangst van papieren uit de Verenigde Staten vertraging opliepen. Goossens speelde voordat hij bij ADO tekende bij Chicago Fire.

"Het is natuurlijk spijtig", zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de ADO-website. "Maar we kunnen ons geen risico permitteren met het aantrekken van spelers. We waren bekend met de deadline, maar voor ons was de fysieke gesteldheid van John prioriteit. Dat zag er goed uit. We wilden het alleen wel met testen onderbouwen. De testen namen de nodige tijd in beslag. Toen we overtuigd waren van zijn fitheid was de tijd voor het afhandelen van de formaliteiten kort. Als dan de ontvangst van documenten vanuit de Verenigde Staten vertraging oploopt, ben je dus te laat."

Goossens zal zijn officiële debuut uit moeten stellen tot volgend seizoen. Hij ligt tot medio 2019 onder contract bij ADO. "Ik had uiteraard graag gespeeld, maar ik begrijp ook wel dat ADO Den Haag mij wat langer wilde testen. Ik had tenslotte een tijd niet gespeeld. Als er daarna een vertraging optreedt, ben je geklopt. Het is niet anders. Ik ga nu wat oefenwedstrijden met de beloften spelen en ervoor zorgen dat ik volgend seizoen er volledig klaar voor ben", aldus de hoofdrolspeler zelf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen