Doan hoopt op WK-deelname en wil bij FC Groningen blijven

28 maart 2018, 11:57

Ritsu Doan zat tot dusver nog nooit bij de selectie van Japan, maar heeft de hoop op deelname aan het WK in Rusland nog niet opgegeven. De middenvelder van FC Groningen hoopt dat hij mee mag naar het toernooi en zinspeelt ondertussen op een langer verblijf bij Groningen.

"Ik weet dat de tijd begint te dringen, maar ik hoop dat ik nog een uitnodiging krijg voor de Japanse selectie voor het WK in Rusland. Als ik blijf spelen zoals ik nu speel, heb ik wel een kans dat ik erbij kom, denk ik", zegt de negentienjarige middenvelder tegen Voetbal International. "Spelen in het Japanse team is een kinderdroom. Hopelijk komt die zo snel mogelijk uit. Lukt het niet meer voor het WK, dan komt er daarna misschien wel opnieuw een kans. Ik ben nog jong en voel dat ik me nog verder kan ontwikkelen als voetballer."

Groningen huurt Doan dit seizoen van Gamba Osaka. De club heeft een optie tot koop bedongen in het contract, maar moet daarvoor wel twee miljoen euro betalen. Doan hoop dat dit Groningen dit doet. "Want ik wil hier graag nog ten minste een jaar spelen. Ik heb gehoord dat de supporters ook graag willen dat ik blijf. Het voetbal in Nederland ligt me wel. Als ik het vergelijk met het voetbal in Japan, gaat het hier sneller van verdediging naar aanval. De manier van voetballen van FC Groningen past ook goed bij mij. De Nederlandse speelstijl is 4-3-3 met vleugelspelers. Wij doen het met vleugelspelers die naar binnen spelen. Daar voel ik me goed bij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen