'Wereldster' De Ligt rustig: "Genoeg te verbeteren in Eredivisie"

28 maart 2018, 09:12

Een jaar na zijn teleurstellende optreden tegen Bulgarije haalde Matthijs de Ligt zijn gram bij de nationale ploeg. Tegen Engeland en zeker tegen Portugal behoorde hij tot de uitblinkers van Oranje. Hij wordt momenteel in verband gebracht met meerdere Europese topclubs, maar probeert zich vooral te focussen op Ajax.

Vorige week ging het gerucht dat FC Barcelona hem graag wil overnemen van de Amsterdammers, maar De Ligt houdt zich daar niet mee bezig. "Ik denk dat er nog genoeg te verbeteren valt aan mijn spel in de Eredivisie. Wekelijks op een hoog niveau spelen is natuurlijk goed. Maar elke week zeker weten dat je staat opgesteld is óók belangrijk als je achttien bent", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad

Ryan Babel, ploeggenoot bij Oranje, is lovend over het talent. Op aangeven van de Ajacied maakte Babel de 0-2 tegen Portugal. "Matthijs is een topgozer met heel veel potentie", stelt hij in De Telegraaf. "Als hij zijn koppie erbij houdt en zich door ontwikkelt, kan hij een wereldster worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen