Wuytens droomt van WK: "Moeilijk om ertussen te komen"

27 maart 2018, 17:08   Bijgewerkt: 27 maart 2018, 17:22

Bij AZ vlogen deze week maar liefst tien spelers uit voor interlandverplichtingen. Basiskracht Stijn Wuytens bleef samen met twaalf andere jongens over. De 28-jarige Belg heeft als droom om ook interlands te spelen voor België, maar weet dat hij zware concurrentie heeft.

Door de interlands was het deze week rustig op het trainingsveld van AZ. "Het is wel apart", zegt Wuytens in gesprek met de NOS. "Ik had zelf eigenlijk niet eens door dat ze alle tien geselecteerd waren, tot iedereen weg was en ik hier alleen overbleef. Ik hoor wel hoe de wedstrijden geweest zijn en welke shirtjes er geruild zijn. Dat is alleen maar leuk, ik denk dat iedereen met frisse moed naar het einde van het seizoen kan toewerken."

Wuytens speelde zo'n tien jaar geleden vijf wedstrijden voor België onder 21, maar heeft bij het grote België concurrenten als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. "Roberto Martínez, de bondscoach, is vorig jaar een keer bij een wedstrijd komen kijken. Maar dit jaar heb ik geen contact met hem gehad. Het is nu aan mezelf om die plek af te dwingen. Deelname aan het WK is niet realistisch, maar wie weet kom ik er daarna nog bij", aldus de verdediger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen