Nieuwe regels UEFA: vierde wissel en wintertransferbeleid

27 maart 2018, 13:27   Bijgewerkt: 27 maart 2018, 13:55

De UEFA heeft dinsdag een aantal nieuwe regels aangekondigd voor het komende seizoen. Wat het meest in het oog springt is dat clubs bij een verlenging in de Champions League, Europa League of Super Cup een vierde wissel mogen toepassen. Ook mogen bij finalewedstrijden meer spelers op de bank plaatsnemen dan nu het geval is.

Het gebruik van de vierde wissel heeft in de Champions League en Europa League alleen betrekking op wedstrijden in de knock-outfase, daar in duels in de groepsfase niet wordt verlengd. Bij finalewedstrijden zullen trainers nog meer keuze krijgen. In plaats van zeven mogen twaalf spelers op de bank plaatsnemen in de finale van de Champions League, Europa League of Super Cup.

Een andere, opvallende regel is dat het clubs is toegestaan om na de groepsfase drie spelers aan de Europese selectie toe te voegen - zonder restricties. Een speler die voor de winterstop Europa League- of Champions League-wedstrijden voor een bepaalde club gespeeld heeft, mag dus ná de winterstop voor een andere club uitkomen in een van de twee Europese toernooien. Verder zijn de tijdstippen van de wedstrijden aangepast naar 18:55 en 21:00.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen