'Redder Fortuna Sittard' eist meer dan zes ton terug van club

27 maart 2018, 09:52

Een paar jaar geleden werd Fortuna Sittard van de ondergang gered, mede door de uitgestoken hand van René ter Borgh. Die hand balt zich nu tot vuist, want de zakenman eist zes ton terug van Limburgers. Maandag stonden Ter Borgh en Fortuna Sittard tegenover elkaar in een rechtszaak.

Volgens De Limburger eist Ter Borgh 618.000 euro van de club, een bedrag waarvoor hij garant stond tussen 2014 en 2016. De zakenman zegt dat mondeling is afgesproken dat het bedrag zou worden terugbetaald. Fortuna Sittard beweert dat de garantstelling geen lening is, dus dat er geen geld naar de zakenman overgemaakt hoeft te worden.

Ter Borgh geeft aan dat de club hem in 2014 om hulp vroeg. "Dat heb ik gedaan, net als Jo Abelshausen en Sjra Philippen. Daarmee is een club van de ondergang gered. Maar het was geen cadeautje", aldus de zakenman. Het bedrag hoeft wat hem betreft niet in één keer te worden overgemaakt. "Ik heb al vaker aangegeven, dat het best gespreid over bijvoorbeeld tien jaar kan worden terugbetaald. Het is niet mijn intentie de club omver te schoppen." Fortuna Sittard en Ter Borgh krijgen vier weken om eruit te komen. Als dat niet lukt, doet de rechter uitspraak.

Op sportief gebied gaat het Fortuna Sittard voor de wind. De Limburgers staan derde in de Jupiler League en hebben nog uitzicht op het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de Eredivisie. Op de achtergrond rommelt het de laatste maanden echter in Sittard. Zo heeft de club niet alleen een geschil met Ter Borgh, maar is het ook verwikkeld in een arbitragezaak met ex-trainer Sunday Oliseh

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen