Verbeek heeft begrip: "Zo gaat het in de topsport"

26 maart 2018, 22:09

Maandag leidde Gertjan Verbeek nog de training van FC Twente, waarna hij te horen kreeg dat hij niet langer de coach is van het dolende eerste helft. Verbeek betreurt zijn congé, maar geeft eerlijk toe dat het niet uit de lucht komt vallen.

"Het is anders dan bijvoorbeeld het ontslag destijds bij AZ waarin ik werd overvallen door het nieuws. Nu was het een samenloop van omstandigheden die je aan zag komen", stelt hij nuchter bij het Algemeen Dagblad. "Vanmiddag helemaal, want toen kreeg ik na de training de vraag of ik even langs wilde komen bij de directie. Nou, dan weet je het doorgaans wel haha."

Toch voelt het als een enorme domper voor Verbeek. "Ja dat is toch samen met Heerenveen de club die me het meest aan het hart ligt. En als het dan niet gaat zoals je het wilt, dan doet dat pijn. Als je zes wedstrijden achter elkaar verliest, dan weet je dat het spel op de wagen is. Ik heb het na de slechte seizoenstart niet om kunnen draaien. Wij verloren nog meer wedstrijden. Zo gaat het in topsport. Het is goed of het is slecht. En als het slecht gaat, gaat de achterban morren. Net als toen bij Feyenoord."

Toch geloofde Verbeek zelf absoluut nog in een ommekeer. "Ja,natuurlijk. Anders ga je niet door. Ik zal het vervolg van de competitie nu op tv volgen. Ik hoop dat ze erin blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen