Ziyech is blij met keuze: "Oranje boeit me vrij weinig"

26 maart 2018, 00:03

Hakim Ziyech bezorgde Marokko afgelopen vrijdag de overwinning op Servië. Dankzij een doelpunt en assist van de Ajacied won zijn land de oefenwedstrijd uiteindelijk met 2-1. Omdat Nederland verloor van Engeland (0-1) rees na afloop bij sommigen de vraag of Oranje Ziyech niet goed had kunnen gebruiken.

Ondanks het feit dat het 'maar' een oefenduel was, werd de 2-1 zege op Servië in Marokko met gejuich ontvangen. "De mensen zijn heel enthousiast. Ik snap het ook wel. Hiervoor wonnen we voornamelijk van Afrikaanse landen. Nu hebben we laten zien dat we ook een goed Europees land kunnen verslaan", vertelt Ziyech in gesprek met De Volkskrant. Van de mensen die zeggen dat hij eigenlijk in Oranje had moeten spelen, trekt hij zich niks aan. "Die meningen houden me niet bezig en zijn al helemaal geen extra motivatie."

"Ik vind het wel grappig. Eerst word ik uitgefloten en afgemaakt in de media, nu willen ze weer dat ik voor Oranje speel. Dat is best een beetje hypocriet, toch?", vervolgt Ziyech, die blij is met de waardering die hij in Marokko krijgt. "Ik kan er weinig mee. Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk met mijn hart heb gekozen, ben heel trots voor mijn land te spelen. Hier krijg ik niets dan waardering. Oranje boeit me vrij weinig. Ik ben met mijn eigen dingen bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen