Rentree Onana bij winst Kameroen op Koeweit

25 maart 2018, 19:39   Bijgewerkt: 25 maart 2018, 20:02

André Onana heeft na zo'n negen maanden weer een wedstrijd voor Kameroen gespeeld. Voor de 21-jarige Ajacied was het zijn derde interland. Lang duurde zijn rentree niet, want na een half uur werd Onana naar de kant gehaald. Kameroen won uiteindelijk met 1-3 van Koeweit.

Onana werd lange tijd niet meer opgeroepen voor Kameroen na een conflict met toenmalig bondscoach Hugo Broos. Inmiddels staat Alexandre Belinga aan het roer bij het land en zodoende kreeg de Ajax-doelman weer eens een uitnodiging. Tegen Koeweit begon hij in de basis, maar na een half uur werd hij vervangen door Fabrice Ondoa. Het leek een afgesproken wissel, want Ondoa maakte na een half uur weer plaats voor Carlos Kameni.

Kameroen kende een vrij eenvoudige avond. Na elf minuten spelen opende Vincent Aboubakar de score. Vijf minuten later maakte Christian Bassogog er 0-2 van. Kort na rust was Bassogog opnieuw trefzeker. Koeweit deed met ongeveer een uur op de klok nog iets terug via Yaqoub Al Tararwa, waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald.