Jong Ajax verzuimt koppositie te verstevigen in Jupiler League

25 maart 2018, 16:37

Jong Ajax heeft verzuimd te profiteren van het puntenverlies van NEC. De beloftenploeg verloor zondag op De Toekomst met 0-1 van Jong AZ. Go Ahead Eagles haakt aan in de strijd om de vierde periodetitel dankzij een late zege op FC Dordrecht (1-2).

Jong Ajax - Jong AZ 1-0

Jong Ajax kon de koppositie in de Jupiler League verstevigen. Immers, NEC had vrijdag tegen De Graafschap al gelijkgespeeld (1-1). Maar tegen Jong AZ wekten de Amsterdammers geen enkel moment de indruk dat er veel op het spel stond. Op goede pogingen van Noa Lang en Mateo Cassierra na, was het saai op De Toekomst. Nick Olij stond beide keren goed te keepen. Ajacied Zian Flemming was in de tweede helft de gevaarlijkste man. Ajax-doelman Norbert Alblas werd nauwelijks aan werk gezet, maar moest in de 77ste minuut ineens de bal uit het doel halen. AZ sloeg toe vanuit de counter met Tijani Reijnders toe en bezorgde Ajax de nederlaag. Omdat Jong Ajax een minder doelsaldo heeft, is het de koppositie ook nog eens kwijt aan NEC.

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 1-2

Go Ahead Eagles blijft na twee wedstrijden meedoen om de vierde periodetitel. Het dit seizoen veel geplaagde Kowet boekte een zwaarbevochten zege op Dordrecht. Met een bekeken vrije trap zorgde Jeff Stans voor een 0-1 ruststand. Pas tien minuten voor het einde schoot Denis Mahmudov, ook een vrije trap, de gelijkmaker tegen de touwen. Maar aan een punt had de ploeg van Jan van Staa niets en ging het op zoek naar de winnende treffer. Die viel. Aaron Nemane leidde het doelpunt in. Na een goede actie werd zijn poging gekeerd, maar kwam de bal opnieuw voor de goal en tikte Xandro Schenk binnen. Go Ahead heeft samen met MVV en Helmond Sport vier punten.

Overige uitslagen

Almere City - FC Emmen 2-2

FC Volendam - FC Den Bosch 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen