Oranje onder 19 stelt teleur: "Het glipte uit onze handen"

25 maart 2018, 08:43

Nederland onder 19 stelde zaterdag teleur op het kwalificatietoernooi voor het EK. Schotland verraste de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg met 0-2, en liet Oranje de kans liggen om de deur naar het EK wagenwijd open te zetten. "Alsof er een blokje onder het gaspedaal lag", aldus Stekelenburg over het stroeve spel.

Het jeugdelftal was woensdag begonnen met een 6-1 zege op de leeftijdsgenoten van Noorwegen. Desondanks koos Stekelenbrug tegen de Schotten voor zes nieuwe spelers. "We wisten dat de laatste wedstrijd tegen Duitsland heel belangrijk zou worden. Omdat een aantal jongens qua gele kaarten op scherp stond en we een bepaalde frisheid in de ploeg wilden houden, hebben we voor deze opstelling gekozen", licht Stekelenburg toe op OnsOranje. "Ook vanuit de wetenschap dat deze selectie breed genoeg is om op meerdere posities te kunnen wijzigen."

De gewijzigde ploeg kwam amper tot kansen, wat normaliter geen probleem is. "Soms zijn dingen simpelweg niet verklaarbaar. Het glipte uit onze handen. Schotland hanteerde veelal de lange bal, maar wij hadden niet het vermogen om echt grote kansen te creëren. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen."

Om nu het EK te behalen wordt een stuk lastiger. Alle vier ploegen in de groep hebben drie punten. Oranje moet dinsdag allereerst winnen van Duitsland, en hopen dat Schotland niet wint van Noorwegen. Als beide wedstrijden in een gelijkspel eindigen, is het doelsaldo in het voordeel van Oranje en wacht het eindtoernooi in Finland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen