Maaskant aangesteld als technisch directeur Almere City

24 maart 2018, 20:18

Robert Maaskant gaat aan de slag als technisch directeur van Almere City, zo meldt de club zaterdagmiddag via de officiële kanalen. Hij zet zijn handtekening onder een contract tot medio 2020 bij de club die uitkomt in de Jupiler League.

Maaskant verliet acht maanden geleden nog de voetbalwereld om als franchisenemer van een uitzendbureau voor studenten aan de slag te gaan, maar gaat nu dus weer bij een club aan de slag. "Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club. Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben", zegt hij op de website van Almere City. "Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden 'jong, eigenwijs en ambitieus'. Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan."

Hoewel Maaskant vooral ervaring heeft als trainer, is het vakgebied van technisch directeur niet helemaal onbekend voor hem. "Bij verschillende clubs ben ik technisch manager geweest, dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdaging. Almere City FC heeft eigenlijk te maken met 'de wet van de verminderde meeropbrengst'. De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt. De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in. Daar wil ik de club in het algemeen en de technische staf in het bijzonder graag bij helpen", legt hij uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen