Weghorst heeft haasje op zak: "Je moet oorlog maken"

24 maart 2018, 08:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met zijn haasje - het aandenken voor iedere Oranje-debutant - in de zak stond Wout Weghorst vrijdag de pers in de mixed zone van de Amsterdam Arena te woord. Ook al duurde zijn invalbeurt in de oefeninterland tegen Engeland zo'n vijf minuten, voor de spits van AZ was dit een groot hoogtepunt van zijn carrière. "Dit pakken ze mij niet meer af", zei Weghorst.

Weghorst kwam als extra spits in de ploeg om nog wat proberen te doen aan de 0-1 achterstand tegen Engeland. "Ik denk dat ik mij in de 85ste minuut klaar maakte, maar de bal ging maar niet uit", aldus Weghorst in de mixed zone. "Het duurde wel weer dik twee minuten."

Weghorst toonde zich na afloop terecht trots met zijn debuut. Eenmaal in het veld had hij één doel: proberen die gelijkmaker nog te forceren. "Het was kort, en uiteindelijk is het jammer dat het in eindfase niet lukte iets te creëren. We gingen opportuun spelen, je moet dan gewoon oorlog maken en de zorgen dat je de duels aangaat. Op het moment van invallen denk je niet aan hoe mooi het is. Resultaat halen is dan het enige wat telt, dat je de bal erin rost. De bal viel een paar keer gevaarlijk, maar net niet goed"

In zijn analyse over de hele wedstrijd zag Weghorst dat Engeland in de eerste helft de betere ploeg was. "Zij speelden in een vergelijkbaar systeem en hebben dat beter onder de knie. Met wat wijzigingen na rust hadden we wel meer controle." Desondanks scoorde Jesse Lingard in de tweede helft het enige doelpunt en betekende dat uiteindelijk wel dat Weghorst verloor bij zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Lees ook: Oranje-debutant Hateboer: "We leverden de bal zo snel in"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen