Spelersrapport: alleen de defensie van Oranje scoort voldoende

24 maart 2018, 09:01

Het debuut van Ronald Koeman resulteerde vrijdag in een teleurstellende nederlaag tegen Engeland (0-1). Waar het verdedigend prima stond, was het verder allemaal flets wat het Nederlands elftal allemaal liet zien in de Amsterdam ArenA. En dat valt ook terug te zien in de rapportcijfers van FCUpdate.nl

Jeroen Zoet - 6

Kreeg tegen Engeland van Ronald Koeman de kans. Tegen Portugal zal concurrent Jasper Cillessen spelen. De indruk die de keeper van PSV achterliet, was voldoende. In de eerste helft was Zoet attent toen Raheem Sterling alleen op hem af leek te gaan. Maar moest zich gewonnen geven bij een afstandsschot van Jesse Lingard. Had de Zoet van PSV deze bal niet gewoon gehad?

Hans Hateboer - 7

Zo debuteren in Oranje verdient een ruime voldoende. Hans Hateboer hield zich prima staande tijdens zijn vuurdoop in het Nederlands elftal. Hij bestreek de hele rechterflank met verve. Is Hateboer een blijvertje? Zijn huidige concurrenten Kenny Tete en Timothy Fosu-Mensah mogen serieus aan de bak. En ook Rick Karsdorp, als hij weer fit is.

{image[324962][right-half][]}Matthijs de Ligt - 7

Aan de defensie lag het vrijdag niet. Aan Matthijs de Ligt al helemaal niet. We zouden bijna vergeten dat de Ajacied nog steeds maar achttien jaar is. Wat een kalmte straalt De Ligt uit. Alsof hij al jaren in het Nederlands elftal speelt. Maar het was pas zijn vierde interland. De verdediger speelde in de tweede helft wel even met vuur, maar een tackle in de zestien bleef onbestraft.

Stefan de Vrij - 6,5

Speelde in het hart van de driemansdefensie en hield met zijn compagnons Marcus Rashford, Raheem Sterling en Jesse Lingard goed in toom. Stefan de Vrij is na dit seizoen transfervrij. Voor een De Vrij in deze vorm gaat ongetwijfeld een mooie, grote Europese club komen.

Virgil van Dijk - 6,5

De nieuwe veldheer van Oranje viel niet op een foutje te betrappen. Met hem als leider zit in de defensie van Oranje in ieder geval de nodige potentie. Maandag mag de duurste verdediger zich meten met de wereldvoetballer van het jaar: Cristiano Ronaldo.

{image[324963][right-half][]}Patrick van Aanholt - 6

Ook bij Oranje mocht Patrick van Aanholt als wingback spelen. Aan de linkerkant kwam de speler van Crystal Palace nauwelijks in de problemen. Maar aanvallend mag het allemaal wat dwingender. De mee opkomende Van Aanholt werd overigens ook maar weinig benut.

Georginio Wijnaldum - 4,5

Ronald Koeman verwacht onder meer van Georginio Wijnaldum meer. Hij moet een van de dragende spelers worden van het nieuwe Nederlands elftal. Tegen Engeland kon Wijnaldum die rol in ieder geval niet waarmaken. Wijnaldum oogde slordig. Dat past niet bij een speler van het niveau Liverpool.

Kevin Strootman - 5

Is in het shirt van AS Roma weer in goeden doen, maar tegen Engeland zagen we dat niet terug. Ook Kevin Strootman moet zijn verantwoordelijkheid nemen, aldus Koeman. Onopvallend speelde hij op het middenveld, zonder lef. En het ontbeert Nederland al aan de nodige creativiteit in de middelste linie.

{image[324964][right-half][]}Quincy Promes - 4,5

Schrok in de eerste helft van een mogelijkheid, dat was ook meteen het enige wapenfeit van Quincy Promes. Creëerde niets en kwam eigenlijk amper in het spel voor. Het moet beter, anders staan andere spelers hard op de deur te kloppen.

Bas Dost - 5

Kreeg van Koeman het volledige vertrouwen. Waar Bas Dost bij Sporting Portugal aan een halve kans genoeg heeft, was het vrijdag allemaal net niet. De spits kreeg in de eerste helft een kopkans, en probeerde het na rust met een hakje. Kanttekening: vanaf de flanken kreeg Dost ook weinig bruikbaars.

Memphis Depay - 5

Zette af en toe met veel bombarie een actie in, maar het rendement van Memphis Depay was veel te laag. Bij vlagen zie je dat hij de potentie heeft. Het kwam er tegen Engeland niet uit. Het wordt met de start van het nieuwe Oranje  wel hoog tijd.

Invallers

{image[324965][right-half][]}Ryan Babel - 5,5

Mocht het samen met Memphis voorin proberen. Koeman hoopte met Ryan Babel op een slotoffensief, maar dat kwam geen moment van de grond.

Davy Pröpper - 5,5

Davy Pröpper werd misschien wel in de basis verwacht, maar kon het ongelijk van Koeman niet bewijzen. Hij kon zich niet onderscheiden in de malaise op het middenveld.

Donny van de Beek en Wout Weghorst speelden te kort voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen