Oranje-debutant Hateboer: "We leverden de bal zo snel in"

24 maart 2018, 08:35   Bijgewerkt: 24 maart 2018, 09:00

Niemand pakt het debuut van Hans Hateboer in Oranje meer af. Hij speelde tegen Engeland (0-1) een verdienstelijke eerste wedstrijd in het Nederlands elftal. In de slotfase had de Groninger in de zestien zelfs een kans op de gelijkmaker.

"Ik raakte de bal niet helemaal vol", zei Hateboer vrijdag in de mixed zone van de Amsterdam ArenA. "Als ik dat had gedaan, had het een goal kunnen zijn. Ik schoot uit de draai, misschien had ik de bal mee moeten geven aan Memphis. Als je daar staat denk je ook: ik probeer het."

Hateboer bestreek tegen de Engelsen de hele rechterflank. In het nog zoekende Oranje was de speler van Atalanta Bergamo een lichtpunt. "Voor de neutrale toeschouwer was het niet leuk, misschien wel voor niemand. We staan hier met een nieuw team en systeem. Dat heeft tijd nodig. Gelukkig hebben de we die tijd ook. De komende wedstrijden tot aan de kwalificatie moeten we het systeem erin slijpen."

Daarnaast toont de debutant realisme. "Het is natuurlijk niet meer zo als het geweest is. Met een ander systeem moeten wij het beste eruit halen, en zo goed mogelijk voor de dag komen. Verdedigend stond het aardig, maar we leverden de ballen zo snel in. Als er ruimte lag, raakten we de bal kwijt. Het kost ontzettend veel energie."

Voor Oranje wacht maandag een nieuwe test: Europees kampioen Portugal. "We moeten de goede punten uit deze wedstrijd halen. Het beste punt is dat het verdedigend aardig stond. Maar ik moet het zelf ook nog terugzien. Als het aan mij ligt ben ik er maandag weer bij", eindigde Hateboer.

Lees ook: Weghorst heeft haasje op zak: "Je moet oorlog maken"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen