Heitinga droomt van trainerscarrière: "Ik heb nog wel veel te leren"

23 maart 2018, 13:27

Twee jaar geleden stopte hij zijn actieve loopbaan als profvoetballer, tegenwoordig timmert John Heitinga aan de weg als trainer. De oud-verdediger droomt groot. Eén van zijn dromen is om aan het roer te staan in Amsterdam.

"Ik hoop natuurlijk ooit trainer te worden bij Ajax 1", zegt Heitinga tegenover Men's Health. "Op dat niveau ben ik nu nog lang niet, dat weet ik ook, maar als ik ergens aan de slag ga als trainer, dan bij Ajax. Die club zit in mijn DNA, ik loop daar al sinds m'n zevende. Ik heb zelfs een van de eerste palen van de Johan Cruijff Arena geslagen als klein jongetje. Eigenlijk is het een soort tweede huis."

Heitinga had in zijn eerste periode als trainer wat aanpassingsproblemen. "Ik merkte dat ik snel gefrustreerd raakte en soms te fanatiek was", geeft de 34-jarige trainer van Ajax Onder 19 toe. "Soms werd ik boos: dan begreep ik niet waarom een speler een bepaalde keuze maakte, omdat ik het zelf anders had gedaan. Langzaam maar zeker begint dat te wennen. Ik heb nog wel veel te leren als trainer, maar ik wil er alles aan doen om de beste te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen