Excelsior
0 – 0
NEC

Southgate: "Nederlanders hebben beetje obsessie met 4-3-3"

Southgate: "Nederlanders hebben beetje obsessie met 4-3-3"

22 maart 2018 – Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, moet lachen om de Nederlandse discussie over het systeem van Oranje. Zijn collega Ronald Koeman kondigde aan dat het Nederlands elftal onder zijn leiding afstapt van de 4-3-3-formatie.Southgate begrijpt dat daarover veel meningen bestaan "Ik weet dat jullie Nederlanders een beetje een obsessie hebben met 4-3-3", citeert de NOS de Engelse bondscoach. "Maar geen enkel systeem is ouderwets. Liverpool en Manchester City hebben veel succes met 4-3-3. Iedereen speelt het systeem ietsje anders, afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt."

Volgens Southgate is het goed dat teams verschillende systemen beheersen. "Dat heeft Ronald in Engeland ook gedaan met Southampton en Everton. Ik weet zeker dat zijn team goed georganiseerd zal zijn en met stijl zal spelen. Hij was als voetballer een geweldige persoonlijkheid in het veld en ik denk dat hij zijn spelers ook zo wil laten spelen."

Engeland kan vrijdag in de oefeninterland geen beroep doen op Jack Wilshere. Hij raakte op de training geblesseerd aan zijn knie. De middenvelder van Arsenal was voor het eerst sinds het EK 2016 weer opgeroepen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 september 2018

  2. maandag 24 september 2018