FC Emmen
0 – 0
FC Utrecht
FC Groningen
0 – 0
Ajax

Jong Oranje stelt flink teleur met fikse nederlaag tegen Belgen

Jong Oranje stelt flink teleur met fikse nederlaag tegen Belgen

22 maart 2018 – Met zeven debutanten heeft Jong Oranje een pijnlijke nederlaag geleden tegen Jong België. De zuiderburen waren donderdagavond uiterst effectief in de oefeninterland op De Vijverberg: 1-4. Met de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra in aantocht, moet bondscoach Art Langeler behoorlijk wat plooien gladstrijken. Langeler begon met drie debutanten in de basis: Teun Koopmeiners, Pelle Clement en Arnaut Groeneveld, een van de lichtpuntjes. Zijn ploeg moest al heel rap in de achtervolging. Bij de eerste keer dat de Belgen zich in de zestien meldden, was het raak.

Justin Bijlow kwam uit, maar tastte behoorlijk mis en kon Obbi Oularé (ex-Willem II) raak koppen. Nederland zocht naar de gelijkmaker, zonder grote mogelijkheden te krijgen. Bart Ramselaar zag na een half uur een doelpunt afgekeurd worden, omdat de arbitrage daarvoor een handsbal zag van Pelle van Amersfoort.

De start van de tweede helft was een stuk voortvarender. Groeneveld ontdeed zich met een goede actie van zijn tegenstander en schoot in de verre hoek raak. Maar door defensieve fouten was de gelijkmaker niets waard. Rick van Drongelen leidde de 1-2 in van Dion Cools, die door de benen van Bijlow raak schoot. Ook de derde en vierde tegengoal moet Langeler kopzorgen bezorgen. Het zag er allemaal niet goed uit wat Jong Oranje achterin liet zien. Julien Ngoy en Alexis de Sart wisten profiteerden.

Langeler liet ook nog Carel Eiting, Juninho Bacuna, Michel Vlap, Koopmeiners en Bart Nieuwkoop debuteren. Hij moet zijn ploeg nu repareren voor het kwalificatieduel met Andorra. Jong Oranje staat met vijf punten uit acht wedstrijden, samen met Oekraïne, tweede in de kwalificatiegroep. Engeland is met dertien punten de lijstaanvoerder.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 april 2019

  2. vrijdag 19 april 2019