Koeman over de vice-captains, keepers en speelwijze

22 maart 2018, 18:10

Ronald Koeman besprak donderdag op de persconferentie meerdere zaken rondom Oranje. Naast het aanstellen van Virgil van Dijk als nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal, ging het in de persruimte van de Amsterdam ArenA ook over de vice-aanvoerders, keepers en de speelwijze.

{image[313754][right-half][]}Vice-aanvoerders

Als nieuwe aanvoerder is Van Dijk de leider van het Nederlands elftal. Koeman verwacht ook van Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en de nu afwezige Daley Blind (niet fit) dat zij Oranje gaan dragen. "Het zijn jongens die bij een grote club spelen. Zij hebben natuurlijk wel verantwoordelijkheid. Dit soort jongens vind ik wel erg belangrijk in dit elftal, ook qua leeftijd en ervaring. Deze jongens moeten mede bepalen dat het beter gaat."

{image[324922][left-half][]}Eerste doelman

Wie wordt onder Koeman eerste doelman: Japser Cillessen of Jeroen Zoet. Over beiden is de bondscoach in ieder geval te spreken. "Zoet doet het zeer goed bij PSV, Cillessen heeft het ook goed gedaan in de wedstrijden die hij speelde. Als Jasper bij ons niet speelt, ligt dat niet aan het feit dat hij niet genoeg wedstrijden heeft gespeeld. Anders had ik hem niet opgeroepen", aldus Koeman.

Nieuwe speelwijze

Koeman maakte duidelijk dat hij afstapt van het 4-3-3-systeem. Hij wilde het niet bevestigen, maar waarschijnlijk gaat Oranje in 5-3-2 cq. 3-5-2 spelen. "In de afgelopen periode heb ik nagedacht over de selectie, de kwaliteiten van de spelers en het systeem wat daar het beste bij past. Ik vind - met alle respect - dat we niet meer de échte toppers hebben. Dan zoek je het in andere dingen. In mijn selectiebeleid heb ik voor spelers gekozen waarvan ik weet dat die in dit systeem prima kunnen spelen."

[photo,112755,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen