FC Emmen
0 – 0
FC Utrecht
FC Groningen
0 – 0
Ajax

Officieel: Koeman benoemt Van Dijk tot aanvoerder Oranje

Officieel: Koeman benoemt Van Dijk tot aanvoerder Oranje

22 maart 2018 – Virgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. Ronald Koeman heeft dat donderdag bevestigd tijdens de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland van vrijdag tegen Engeland. Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Daley Blind kunnen optreden als captain, wanneer de duurste verdediger ter wereld absent is."In vele opzichten is dit voor iedereen een nieuwe start", zegt Koeman. "Ik vond ook dat ik daarin ook het aanvoerderschap moest veranderen. Voor hem zelf is dit een mooie stap, met nog meer verantwoordelijkheid. Ik vind dat hij daaraan toe is, en de leeftijd heeft."

Koeman wilde zich niet vastpinnen op een volgorde, maar deelde mee dat Wijnaldum, Strootman en Blind in aanmerking komen om de band te dragen bij afwezigheid van Van Dijk. "Ook al dragen zij de band niet, dit zijn jongens die wat meer moeten brengen."

Van Dijk is vanzelfsprekend verheugd. "Dit is geweldig nieuws natuurlijk. Voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn familie. Ik ben hier hartstikke blij mee. Het is een hele eer om aanvoerder te zijn van jouw land."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 april 2019

  2. vrijdag 19 april 2019