Twente wendt claim van zaakwaarnemer Tadic af

22 maart 2018, 16:59

FC Twente hoeft geen 1,1 miljoen euro over te maken aan de zaakwaarnemer Zoran Pavlovic van Dusan Tadic. De arbitragecommissie van de KNVB heeft een zogenoemde tweede overeenkomst van 15% tussen Friends & Football en Twente vernietigd. Na de transfer van Tadic naar Southampton, claimde Pavlovic nog een tegoed van ruim één miljoen euro.

Friends & Football, het kantoor van Pavlovic, sprak af met Twente dat 15 procent van de transfersom naar de zaakwaarnemer zou gaan. De Tukkers ontvingen in 2014 ongeveer dertien miljoen euro vanuit Engeland. Volgens het vonnis van de arbitragecommissie werd deze overeenkomst afgedwongen doordat Tadic volgens Friends & Football niet naar Southampton wilde vertrekken.

Later verklaarde het kantoor dat dit een onderhandelingstactiek was. Twente zat in de financiële problemen en Pavlovic wist dat. De landskampioen van 2010 kon zich een mislukte miljoenentransfer van Tadic niet veroorloven. De arbitragecommissie acht het voldoende aannemelijk dat de tweede overeenkomst tot stand kwam onder dwaling aan de kant van Twente, wat weer te wijten valt aan de verkeerde voorstelling van zaken door Friends & Football.

"De gang van zaken rond de transfer van Tadic houdt FC Twente al geruime tijd in een wurggreep", reageert directeur Velderman op de website van de club. "Het is een complexe zaak, waarbij ook fiscale aspecten een belangrijke rol spelen. FC Twente moet zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen op dit soort dossiers zodat alle tijd en energie op de toekomst van de club kan worden gericht. Door deze uitspraak van de arbitragecommissie is een belangrijke claim afgewend en zetten we weer een belangrijke stap in de goede richting."

Echter is het dossier Friends & Football nog niet gesloten. De Belastingdienst zit in de afrondende fase van een onderzoek na twijfelachtige, omvangrijke betalingen aan Friends & Football. Twente zegt rekening te houden met naheffingslagen van de Belastingdienst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen