AZ en Til akkoord over nieuw contract tot en met 2023

AZ en Til akkoord over nieuw contract tot en met 2023

22 maart 2018 – Guus Til is beloond voor zijn goede ontwikkeling en gaat zijn contract bij AZ verlengen tot en met 2023. Club en speler zijn een mondeling akkoord overeengekomen over een verlenging van zijn huidige verbintenis die tot 2022 liep. Dat melden de Alkmaarders op de clubsite."We zijn blij en verheugd om het contract van Til open te breken en te verlengen met een jaar," reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij heeft de afgelopen twee jaar grote stappen gemaakt. Hij is doorgebroken als speler van de jeugdopleiding en heeft zich opgewerkt tot vaste waarde van het eerste elftal van AZ. Daarnaast is hij zelfs al opgevallen bij de bondscoach, met selectie voor het Nederlands Elftal tot gevolg."

De teller van Til staast inmiddels op 48 officiële duels namens AZ, waarin hij twaalf doelpunten maakte. In zijn eerste twee Eredivisie-duels tegen PEC Zwolle en Sparta Rottedam maakte hij meteen een doelpunt. Sinds het begin van dit seizoen is hij een vaste waarde in het elftal van John van den Brom en miste hij slechts één duel (tegen VVV-Venlo) uit voorzorg.

Zijn goede prestaties vielen ook bondscoach Ronald Koeman op. Tijdens de eerste definitieve selectie van de coach van Oranje zat Til meteen bij de spelersgroep. Ook AZ wil hem belonen voor zijn sterke ontwikkeling het afgelopen kalenderjaar en doet dat dus met een nieuwe verbintenis.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 maart 2019

  2. maandag 18 maart 2019

  3. zondag 17 maart 2019