Southgate heeft WK-selectie van Engeland al zo goed als rond

Southgate heeft WK-selectie van Engeland al zo goed als rond

22 maart 2018 – Gareth Southgate heeft zijn selectie van de nationale ploeg van Engeland voor het WK al zo goed als rond. De bondscoach denkt de grootste gedeelten van zijn keuzes al te hebben gemaakt. Er zijn alleen nog enkele beslissingen te nemen, onder meer over Harry Kane - al lijkt hij mits fit wel een zekerheidje. "We hebben het redelijk helder hoe we het ongeveer willen hebben. Alleen we hebben niet vaak de kans gehad om ook zo te spelen", aldus de bondscoach op de website van de FIFA. "Iedereen verwacht dat Kane erbij zit, maar in de veertien duels die ik heb gehad als bondscoach, was hij er slechts zes beschikbaar. Dus echte consistentie hebben we niet gehad."

Toch hoeft Kane zich weinig zorgen te maken, mits hij fit genoeg is voor het WK. "Hij heeft in die zes duels wel zeven goals gemaakt. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te weten dat hij een man van wereldklasse is. Hij zal vooral zichzelf moeten uitdagen om goed te zijn tijdens het toernooi."

Verder zijn er nog enkele keuzes te maken voor de opponent van het Nederlands elftal van komende vrijdag. "Maar na achttien maanden bondscoachschap, weten we als staf wel redelijk wie de sterkste spelers zijn. We hebben een paar blessures en enkele spelers die weinig spelen dit seizoen. Maar behalve dat zijn er weinig spannende keuzes meer te maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 maart 2019

  2. maandag 18 maart 2019

  3. zondag 17 maart 2019