Kromkamp over blessures: "Knie heeft mijn loopbaan bepaald"

Kromkamp over blessures: "Knie heeft mijn loopbaan bepaald"

22 maart 2018 – Jan Kromkamp is ervan overtuigd dat hij meer interlands had gespeeld als hij niet zo vaak geblesseerd was geraakt. De voormalig verdediger kijkt terug op zijn carrière bij het Nederlands elftal, die door blessures slechts tot elf interlands beperkt bleef. "Die knie heeft mijn loopbaan bepaald."In gesprek met de Leeuwarder Courant kijkt de back terug op zijn duels in Oranje. Ook hij speelde al snel tegen Engeland. "Er zat veel spanning voor mij op die wedstrijd. Het was mijn tweede interland. Bij mijn eerste, tegen Zweden kort na het EK van 2004, was ik nog te licht voor het niveau. Ik was verrast dat ik erbij zat, was totaal niet met Oranje bezig en had geen idee hoe of wat. Ik weet nog dat Edgar Davids me tijdens die interland verrot schold. Tegen Engeland moest ik laten zien dat ik het niveau aankon en dat lukte."

Toch kwam hij slechts tot elf optredens namens Oranje, ondanks dat hij flinke stappen maakte bij zijn clubs. Zijn blessureleed is de verklaring voor die tegenstrijdigheid. "Zonder al die ellende had ik absoluut meer interlands gespeeld."

Met de huidige bondscoach, Ronald Koeman, heeft Kromkamp ook een verleden. De oud-AZ'er is enthousiast over de keuze van de KNVB. "Koeman heeft mij in 2006 naar PSV gehaald. Ik vind hem, net als Van Basten, een prima trainer en persoon. Hij speelt geen rol en dat zijn de besten. Het Nederlands elftal staat, net als in 2005, voor een opbouwfase. Koeman is de juiste man om dat te begeleiden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 maart 2019

  2. maandag 18 maart 2019

  3. zondag 17 maart 2019