Excelsior
0 – 0
NEC

Babel wordt na jaren herenigd met Koeman: "Ben dankbaar"

Babel wordt na jaren herenigd met Koeman: "Ben dankbaar"

22 maart 2018 – Ronald Koeman is weliswaar de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, maar voor Ryan Babel is het juist een heel vertrouwd gezicht. De aanvaller debuteerde bij Ajax onder de nieuwe keuzeheer van Oranje. "Wat ik me het meest herinner is zijn eerlijkheid", spreekt hij lovend over Koeman."Meneer Koeman stelde me destijds snel op mijn gemak", aldus Babel, die destijds als zeventienjarig jongetje zijn eerste minuten speelde, in De Telegraaf. "Hij was een echte Ajax-trainer: correct en helder naar de groep. De speelwijze was duidelijk. Hij gaf me de kans en daar ben ik hem altijd dankbaar voor gebleven."

Verwijt
Bij het Nederlands elftal treft Babel, inmiddels door de wol geverfd, zijn voormalig trainer opnieuw. Het enige 'verwijt' wat de speler van Besiktas nog heeft, is dat Koeman hem gebruikte als linksbuiten. "Als jonge jongen had ik de ambitie om dé spits van Ajax 1 te worden. Ik kon me op die positie niet verder ontwikkelen. Achteraf heeft de linksbuitenplaats me ook heel veel moois gebracht, zoals Oranje. Tot op de dag van vandaag vraag ik me af wat er was gebeurd als ik een nummer 9 was gebleven."

Niet alleen Babel was destijds nog een broekie, ook Koeman was pas bezig aan zijn eerste job. De lessen die de coach leerde in het buitenland, ziet de aanvaller als erg belangrijk. "Meneer Koeman heeft in Spanje en Engeland mogen werken en daar hebben ze veel minder geduld dan bij Nederlandse clubs. Hij heeft goede en mindere momenten gehad en die maken hem tot de coach die hij nu is. Hopelijk kan hij zijn ervaring overbrengen op dit relatief jonge Oranje, zodat wij het maximale eruit kunnen halen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 september 2018

  2. maandag 24 september 2018