FC Emmen
0 – 0
FC Utrecht
FC Groningen
0 – 0
Ajax

Wijnaldum tipt Van Dijk als nieuwe captain van Nederlands elftal

Wijnaldum tipt Van Dijk als nieuwe captain van Nederlands elftal

22 maart 2018 – Georginio Wijnaldum ziet zichzelf wel aanvoerder worden van het Nederlands elftal als Ronald Koeman hem die eer toebedeeld, maar ook in zijn Liverpool-maatje Virgil van Dijk ziet hij een ideale leider. Volgens de middenvelder is de centrale verdediger de grootste kanshebber om de band over te nemen van Arjen Robben."Virgil heeft er zeker de persoonlijkheid voor. Hij is een speler die heel veel praat in het veld, veel bezig is met het team, met zijn ploeggenoten. Dat deed hij vanaf het eerste moment al bij Liverpool", aldus Wijnaldum, die in Engeland ook met hem samenspeelt, in het Algemeen Dagblad. "En je hoeft alleen maar naar de statistieken te kijken, om te zien dat we bij Liverpool beter presteren sinds zijn komst deze winter. Virgil voegt echt wat toe aan ons elftal."

Ook de oud-PSV'er denkt dat hij zelf bepaalde kwaliteiten bezit om captain te worden, die hij in Eindhoven meermaals liet zien. "Bij PSV was ik destijds een verlengstuk tussen de spelers en de trainer. Ik zei tegen de jongens: als er iets is, kom dan naar mij toe, dan probeer ik het op te lossen. Ik houd er niet van me te forceren, het moet iets natuurlijks zijn. Door gewoon jezelf te zijn, dwing je denk ik meer respect af."

Dat is misschien ook wel de reden dat Wijnaldum het gek vindt dat de lobby voor Van Dijk uitgerekend komt sinds het feit dat hij voor Liverpool speelt. De middenvelder gelooft er niet in dat dát de voornaamste reden is. "Dat is meer een dingetje van de media. Volgens mij krijg je als speler status door op het veld te presteren, niet omdat je bij de ene club speelt of bij de andere. Zo werkt dat in mijn beleving niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 april 2019

  2. vrijdag 19 april 2019