Spoorboekje: in gesprek met Castelen, Jong Oranje oefent

22 maart 2018, 07:00   Bijgewerkt: 21 maart 2018, 23:15

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 22 maart.

Specials

{image[324677][right-half][]}Castelen

Zijn voetballoopbaan loodste Romeo Castelen (34) de hele wereld over. Via Duitsland, Rusland, China en Zuid-Korea daalde hij neer bij VVV-Venlo in Limburg. Om te kijken hoe zijn voetbalavontuur zijn leven veranderd heeft, blikken we met de rappe buitenspeler terug op een interview dat hij gaf in 2004, even voor hij naar Feyenoord verkaste. Over trouwen, muziek, kinderen en vegan vertelt hij tegenover FCUpdate.nl.

Wedstrijden

Jong Oranje - Jong België (18.30 uur)

Duels met onze zuiderburen zijn altijd leuk, dus ook bij de ploeg van Art Langeler. In aanloop naar de return met Andorra oefent de beloftenploeg van Oranje, waarbij liefst acht spelers kunnen debuteren. Juninho Bacuna (FC Groningen), Pelle Clement (Reading), Carel Eiting (Ajax), Arnaut Groeneveld (NEC), Teun Koopmeiners (AZ), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Philippe Sandler (PEC Zwolle) en Michel Vlap (sc Heerenveen) zijn er voor het eerst bij.

Olympique Lyon - FC Barcelona (18.45 uur)

Een zeer interessante wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. De nummer één van Frankrijk, de nummer twee van Spanje. Maar bovenal is dit het duel tussen de uitblinkers van ons nationaal vrouwenelftal: Shanice van der Sanden bij de thuisploeg, Lieke Martens bij de bezoekers. De vleugelflitsers van de Oranje-vrouwen staan tegenover elkaar. Wie gaat er met de zege vandoor?

Denemarken - Panama (20.00 uur)

Het klinkt wellicht niet heel logisch, maar dit is een oefenwedstrijd tussen twee WK-gangers. Want ook Panama is komende zomer te zien in Rusland, dus voor België, Engeland en Tunesië wordt dit oefenduel ook interessant. Die drie landen zitten namelijk in de poule met Panama. Maken zij een kans tegen Denemarken, waar Lasse Schöne en Nicolai Jørgensen vanuit de Eredivisie hun opwachting kunnen maken.

Voetbal op tv

18.30 uur: Jong Oranje - Jong België, FOX Sports 1 - live verslag van oefeninterland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen