Reading ontslaat Stam vanwege de tegenvallende resultaten

21 maart 2018, 11:54   Bijgewerkt: 21 maart 2018, 15:25

Het zat er al een tijdje aan te komen: maar Jaap Stam is nu officieel ontslagen als manager van Reading. De tegenvallende resultaten van dit seizoen worden hem – ondanks een zeer sterk eerste jaar – fataal. Dat heeft de club uit de Championship woensdag bekendgemaakt. De dolende club bivakkeert momenteel op de twintigste plaats.

In een verklaring staat te lezen dat ze Stam veel tijd hebben gegeven om de slechte resultaten te keren, maar dat het vertrouwen in een goede afloop inmiddels is verdwenen. De formatie die vorig seizoen na strafschoppen uiteindelijk niet promoveerde naar de Premier League - Huddersfield Town bleek te sterk - staat momenteel op de teleurstellende twintigste plaats in het tweede niveau van Engeland.

'We willen Jaap graag bedanken voor zijn harde werk en toewijding bij de club. In het bijzonder voor wat hij met ons heeft bereikt in het gedenkwaardige eerste seizoen. We wensen hem veel succes bij zijn toekomste inspanningen", aldus de club in een statement. Reading gaat zich richten op een nieuwe manager die ze op korte termijn kan helpen.

{image[324464][right-half][]}Verschil

Dat is hard nodig ook, want naast de twintigste plaats werd er ook liefst negen duels al niet gewonnen in de Championship. Stams laatste duel op de bank, de 3-2 nederlaag tegen Norwich City was de vijfde nederlaag in die serie waarin niet gewonnen werd. De voorsprong op de onderste twee plaatsen is slecht drie punten.

Daarnee is het contrast met het succesjaar, waarin Reading derde eindigde en alles meezat, enorm groot. Vorig seizoen was Stam bezig aan zijn eerste jaar als hoofdverantwoordelijke bij een club. Eerder was hij werkzaam bij Ajax en PEC Zwolle, waar hij als assistent fungeerde. In Amsterdam had hij ook Jong Ajax onder zijn hoede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen