Champions League vermoedelijk niet langer op het open kanaal

21 maart 2018, 08:59   Bijgewerkt: 21 maart 2018, 09:05

De Champions League-wedstrijden van komend seizoen zijn vermoedelijk niet meer te zien op het open kanaal. De onderhandelingen over de uitzendrechten zitten namelijk in een impasse. De biedingen zijn vooralsnog te laag voor de UEFA om akkoord te gaan met de voorstellen.

Omdat de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa steeds minder worden, nemen ook de kijkcijfers van het Europese topvoetbal flink af. Maar het marketingteam van de UEFA doet aan de prijs niets af. "Het heeft nog nooit toegegeven op de prijs", aldus sportmarketingdeskundige Marcel Beerthuizen in het Algemeen Dagblad. Ook werkt het niet in het voordeel dat Nederlanders het bij grote clubs steeds minder goed doen.

Omdat de UEFA geen water bij de wijn wil doen – het zou betekenen dat andere landen dezelfde prijsverlaging kunnen eisen – lijkt de kans groot dat er vanaf volgend jaar geen live Champions League-voetbal meer te zien is in Nederland. Als SBS of RTL niet instapt, dan zal het voetbal alleen nog bij Ziggo te zien zijn. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen