Van Marwijk voegt PSV'er Dirkx toe aan staf Australië

Van Marwijk voegt PSV'er Dirkx toe aan staf Australië

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 maart 2018 – Bert van Marwijk heeft Jürgen Dirkx toegevoegd aan de technische staf van Australië. De voormalig verdediger is na Mark van Bommel, met wie de nieuwe assistent samenwerkt bij PSV, Roel Coumans en Taco van der Velde de vierde Nederlander in de staf van The Socceroos. "Ik ben blij met zijn inbreng", aldus Van Marwijk.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Van Marwijk heeft de ploeg van Australië momenteel voor het eerst onder zijn hoede in de kou van Oslo. "We hebben maar kort de tijd om ons voor te bereiden op het WK en daarbij kunnen we een extra kracht goed gebruiken", licht hij de keuze voor Dirkx verder toe.

In de beperkte tijd die hij heeft, gaat Van Marwijk niet al te veel veranderen bij zijn ploeg. "We hebben maar een paar dagen om te trainen, dus heel veel kunnen we niet doen. Je kunt ook niet te veel veranderingen in één keer doorvoeren, want dan creëer je verwarring. Het echte trainen komt pas als we straks in de voorbereiding op het WK drie weken aaneengesloten kunnen werken."

Toch wordt het wel een nadeel op het wereldkampioenschap van komende zomer dat de staf van Van Marwijk pas zo laat kon instromen. "Maar dat was bekend toen we instapten. We gaan er het maximale uit proberen te halen."

Reacties

gerelateerd