Hamstra wil dat KNVB blijft opdraaien voor video-arbiter

20 maart 2018, 22:23

De komst van de videoscheidsrechter vinden veel clubs een goede zaak, maar sc Heerenveen heeft serieuze bezwaren met name op het gebied van de financiering. De Friese club wil dat de KNVB langer dan de afgesproken twee jaar opdraait voor de kosten van zo'n 1,7 miljoen euro per jaar die de video-arbiter met zich meebrengt.

Dat vertelt de Gerry Hamstra, de technisch manager van de club. "Het zou het fairst zijn dat de KNVB de kosten voor zijn rekening neemt. Anders krijg je misschien een beetje een rare spagaat, als je ook zelf dingen gaat betalen", vindt hij tegenover Omrop Fryslân.

Het plan is juist dat de voetbalbond de eerste twee seizoenen in z'n geheel opdraait voor de kosten, maar daarna moeten de clubs gaan meebetalen. Hoewel Hamstra dat geen goed idee vindt, ziet hij sportief gezien alleen maar voordelen. "Van het laatste half jaar zijn er veel voorbeelden van beslissingen die achteraf toch anders waren en die soms niet meer met het blote oog te zien zijn. In dat opzicht dus vooral een eerlijk verloop van de wedstrijd", aldus de technisch manager van de Friezen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen