Oliseh en Fortuna komen niet tot elkaar tijdens arbitragezaak

20 maart 2018, 19:42

Het is Fortuna Sittard en Sunday Oliseh dinsdag niet gelukt om tot een overeenkomst te komen over de afwikkeling van het dienstverband dat in februari werd beëindigd. De ontslagen trainer en club liggen overhoop en kregen tijdens de arbitragezaak de kans om het onderling af te wikkelen, maar dat lukte niet. Binnen vier weken volgt er daarom alsnog een definitieve uitspraak.

Verder was het dindagmiddag, hoewel er na enkele uren pas in de avond werd afgesloten in Zeist, vooral moddergooien tussen beide partijen. Hoewel het contract van de trainer nog werd verlengd in 2017, kon de trainer in de ogen van zijn oude werkgever - alle goede resultaten ten spijt - weinig goeds meer doen. Ook andersom verweet de oefenmeester de Jupiler league-club allerlei buitenwettelijke dingen.

{image[323878][right-half][]}Oliseh

De beschuldigingen van de voormalig Fortuna-trainer waren zeker niet mals tijdens de rechtszaak. Zo verweet hij Fortuna-eigenaar Isitan Gün dat hij contante betalingen deed aan spelers en het voorstel aan de trainer om dat geld zelf ook aan te nemen. De oefenmeester weigerde dat, omdat hij naar eigen zeggen geen problemen met de fiscus wilde. Voorts werd hem 'verplicht' om bepaalde spelers op te stellen tijdens wedstrijden.

Ook deed Oliseh uit de doeken dat er een spelersmakelaar aandelen zou hebben in de club, wat in strijd is met de regels van de FIFA. Verder zou Mustafa Aztopal (directeur voetbal) nog geen werkvergunning hebben in Nederland, had de trainer naar eigen zeggen nog wél goed contact met zijn staf en spelersgroep en heeft Fortuna hem willen wegpesten met kleine pesterijtjes. Zo kwam er bij hem alleen nog koud water uit de douch, was er slecht eten en liet de club overduidelijk merken dat hij niet meer welkom was.

{image[323482][left-half][Perr Schuurs]}Beschuldigingen

Vanuit de andere kant waren de beschuldigingen even zo goed fors en ontkende Fortuna de aantijgingen van de trainer in alle toonaarden. Er zijn negentien ondertekende verklaringen tegen de harde werkwijze van Oliseh. Onder andere aanvoerder Perr Schuurs heeft schriftelijk laten weten dat de sfeer sinds zijn vertrek een stuk beter is.

Verder zijn er twee assistenten vertrokken, heeft Oliseh de verzorger bij zijn keel gegrepen en de keeperstrainer volledig genegeerd, aldus Fortuna. Oud-spelers en de tolk voelden zich meermaals gekleineerd door de trainer. Ook amateurclub Sanderbout, waar Fortuna traint, heeft zich beklaagd over de benadering van Oliseh. Het inzetten van een mediator en meerdere waarschuwingen zetten geen zoden aan de dijk.

Conclusies

De uitkomst was dat Fortuna niet wil meewerken aan de eis van Oliseh (doorbetaling tot 2019, á 114.000 euro, een promotiebonus en compensatie voor de beschadigingen van de trainer). Volgens de club is het bovendien bijzonder gek dat hij terugwil naar de club waar de omstandigheden volgens hem zelf erg slecht waren.

Gezien alle verwijten over en weer was het ook niet gek dat beide partijen, die door de commissie nogmaals werden verzocht om met elkaar te onderhandelen, niet tot een overeenstemming kwamen over de afhandeling van deze zaak. Na de pauze werden de verwijten bovendien niet minder fel in elkaars richtingen en werden dezelfde standpunten, deels met nieuwe argumenten en bewijsstukken, herhaald. Daardoor moest de commissie uiteindelijk zelf uitsluitsel doen en dat doen zij binnen vier weken. Dan komt er duidelijkheid wat de uitkomst tussen de arbitragezaak van beide partijen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen