Promes vindt het tijd om zijn stempel ook bij Oranje te drukken

21 maart 2018, 07:30   Bijgewerkt: 20 maart 2018, 20:40

De berichten over Quincy Promes vanuit Rusland zijn louter positief. Maar eenmaal in het Oranje-shirt wil het er maar niet helemaal uitkomen. De 26-jarige aanvaller van Spartak Moskou vindt dat zelf ook. Met de start van het 'nieuwe' Nederlands elftal onder bondscoach Ronald Koeman, wil Promes laten zien waarom hij in Rusland zo bewierookt wordt. "Het is tijd dat ook bij Oranje mijn stempel ga drukken."

Persoonlijk ontving Promes nog een dubbele beloning voor zijn topvorm: in mei streek de oud-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles de prijs voor beste speler van het seizoen op, in december werd hij uitgeroepen tot beste speler van Rusland in 2017. Dat staat in schril contrast met zijn statistieken bij  Oranje. Vier doelpunten en evenzoveel assists in 25 interlands. Geen individuele prijzen, om over zekerheid over een vaste plaats maar te zwijgen - iets dat ze in Rusland nogal vreemd vinden.

"In de Russische competitie laat ik zien dat ik bij de besten hoor, dat wil ik hier ook laten zien", zegt Promes tegen FCUpdate.nl. "Mensen lezen ook wat ik in Rusland doe, dan verwachten ze dat hier ook. Ik verwacht dat ook van mezelf. Het zit erin, maar het moet eruit komen. De bondscoach bepaalt hoeverre ik de kans krijg om mij te laten zien."

{image[319205][left-half][]}Ervaren kracht in Oranje

In de huidige 25-koppige selectie van het Nederlands elftal behoort Promes tot de meest ervaren spelers. Alleen Ryan Babel (46), Georginio Wijnaldum (45), Kevin Strootman (39) Jasper Cillessen (38), Memphis Depay (34) en Stefan de Vrij (33) hebben meer interlands achter hun naam staan.  "Ik ben er al een tijdje bij. Het is tijd dat ik ook hier mijn stempel druk", is Promes vastberaden.

Hij houdt het op een 'samenloop van omstandigheden' als hem gevraagd wordt waarom hij in Oranje minder uit de verf komt. "Het moet veel constanter, ik eis meer van mezelf. Ik ben zeker niet tevreden met wat ik nu heb laten zien. Ik heb er veel vertrouwen in dat het snel gaat gebeuren."

{image[322522][left-half][]}Climax met Spartak

Als Promes volgende week weer naar Moskou vliegt, wacht hem de climax met Spartak. De tienvoudig kampioen van Rusland maakt nog kans op de landstitel, maar moet hopen dat koploper Lokomotiv Moskou gaat knoeien in de laatste acht wedstrijden. De stadsgenoot heeft een voorsprong van vijf punten, en nog een duel te goed. Ook staat Spartak in de kwartfinale van de Russische beker. "Zo lang we een kans hebben gaan we ervoor, maar het wordt lastig", weet Promes. "Het is hopen op fouten van Lokomotiv."

Of Promes tegelijkertijd ook bezig is aan zijn laatste weken bij Spartak, wil hij niet zeggen. Southampton maakte er in de winter geen geheim van de aanvaller naar de Premier League te willen halen. "Ik weet de details niet, maar ik denk ook dat Spartak mij gewoon wilde behouden."

Door: Steven Koelma

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen