Nijland wil Doan behouden: "Hij is een sieraad voor de Eredivisie"

20 maart 2018, 14:15

Als het aan Hans Nijland ligt, dan blijft Ritsu Doan voor FC Groningen behouden. De Groningers hebben de optie om de negentienjarige Japanner definitief over te nemen van Gamba Osaka. Het enige wat een koop in de weg zou kunnen staan, is het prijskaartje dat aan Doan hangt.

"Wij hebben in ieder geval de touwtjes in handen in deze", vertelt Nijland aan het Dagblad van het Noorden. "Ik doe geen uitspraken over het precieze bedrag dat we moeten overmaken aan Gamba Osaka, maar het is in ieder geval niet zo dat we nog met een andere partij te maken hebben, al weet ik dat ze Doan bij Ajax en Manchester City ook heel goed kennen. Hij is een sieraad voor de Eredivisie."

FC Groningen heeft tot 1 mei de tijd om de optie tot koop te lichten. Doan zou zo'n twee miljoen euro moeten kosten. De Japanner moet daarnaast een non-EU-salaris betaald krijgen. "Uiteraard willen wij Doan behouden voor FC Groningen. Dat is niet alleen op basis van die goal tegen AZ afgelopen weekeinde, maar vanwege de manier waarop hij zich het hele seizoen al manifesteert. Hij heeft al zeven goals achter zijn naam staan, is nooit geblesseerd en staat er altijd. Hij is vrolijk, enthousiast, zeer balvast. Gewoon een zeer attractieve speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen