Pröpper: "Prachtig dat we nieuwe cyclus tegen Engeland beginnen"

20 maart 2018, 13:39

Een eenvoudig karwei zal het niet worden, maar Davy Pröpper is blij met Engeland als eerste tegenstander van het Nederlands elftal onder bondscoach Ronald Koeman. De oefeninterland heeft een extra lading voor de middenvelder, die zelf in Engeland bij Brighton & Hove Albion voetbalt. Vrijdagavond staat het oefenduel in de Amsterdam ArenA op het programma.

In gesprek met De Telegraaf geeft Pröpper aan dat het niveau in de Premier League erg hoog ligt. De 26-jarige middenvelder verhuisde in de zomer van PSV naar Engeland. "Buiten de top zes is iedereen zo aan elkaar gewaagd dat elke wedstrijd er een op leven en dood. Elk potje is heel belangrijk, in een moordend tempo én op hoog niveau", vertelt Pröpper. "Daarom vind ik het prachtig dat we de nieuwe cyclus met het Nederlands elftal uitgerekend vrijdag tegen Engeland beginnen, het land waar ik mag voetballen."

Het Nederlands elftal ontbreekt op het WK de komende zomer, dus zijn de pijlen van Oranje al gericht op kwalificatie voor het EK in 2020. Tot de zomer kan Koeman zijn selectie vier keer testen, waarvan twee keer in de huidige interlandperiode. Na het duel met Engeland staat drie dagen later de oefenwedstrijd tegen Portugal op de planning.

Lees ook: Pröpper: "Rol bij Brighton vertalen naar Nederlands elftal"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen