Pröpper: "Rol bij Brighton vertalen naar Nederlands elftal"

20 maart 2018, 07:58

Pas acht interlands speelde Davy Pröpper (26), en dat is weinig voor een speler van zijn leeftijd en zijn kwaliteiten. In het nieuwe hoofdstuk van het Nederlands elftal onder leiding van bondscoach Ronald Koeman wil de middenvelder de teller laten oplopen.

"Ik zit er niet heel erg mee dat de teller pas op acht staat, maar ik hoop dat het er een stuk meer worden", zegt Pröpper in De Telegraaf. "Ik wil mijn belangrijke rol bij Brighton proberen te vertalen naar het Nederlands elftal."

In de huidige selectie van Oranje is Pröpper een van de oudsten. "We hebben een nieuwe staf, een talentvolle, jonge groep en gaan bouwen aan – hopelijk – iets moois. Daar wil ik bij zijn. Dat ik een van de oudsten ben, is raar. Maar dat is nu eenmaal zo."

Omdat Nederland ontbreekt op het WK, duurt het een poos voordat het weer om de knikkers gaat. Pröpper: "Het voordeel bij Oranje is nu dat we toch even de tijd krijgen om iets moois neer te zetten en te zorgen dat we er op het volgende toernooi wél bij zijn. Als groep zullen we groeien en ik hoop ook het vertrouwen van deze bondscoach te krijgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen