Duizenden aanmeldingen stamceldonatie na actie Thy

19 maart 2018, 19:18   Bijgewerkt: 19 maart 2018, 19:34

Ruim vijfduizend mensen hebben zich aangemeld als stamceldonor na de actie van VVV-aanvaller Lennart Thy. Hij liet de wedstrijd met PSV van afgelopen weekend schieten om bloed te doneren voor een stamceltransplantatie voor een patiënt met acute leukemie.

Bert Elbertse van Stichting Matchis, een centrum voor stamceldonatie, zegt tegenover het Algemeen Dagblad dat ze zeker hebben gemerkt dat de actie van Thy iets teweeg heeft gebracht. "We merken het duidelijk. Er hebben zich duizenden mensen gemeld. Het aantal aanvragen is fors hoger dan het gemiddelde. Ik schat dat er inmiddels zeker vijf- tot zesduizend mensen bij zijn gekomen. De website wordt ook twee tot drie keer zoveel bekeken."

Of alle nieuwe aanmeldingen geïnspireerd waren door Thy, kan Elbertse niet zeggen. Maar een verband ziet hij wel. "Via een mail geven mensen bijvoorbeeld aan dat ze nu pas weten wat het is omdat Lennart Thy het heeft gedaan en dat ze zich daardoor ook aanmelden. Mensen twitteren dat ook en geven het aan elkaar door. We kunnen wel zeggen dat ze zich aangesproken voelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen