Kobayashi weer in basis: "Afgelopen weken waren zwaar"

19 maart 2018, 11:27

Yuki Kobayashi was lange tijd een vaste waarde op het middenveld van sc Heerenveen, maar na de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade op 10 februari raakte hij zijn basisplaats kwijt. De Japanner was vier duels bankzitter, maar verscheen afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht weer eens aan de aftrap. Hij is er blij mee.

"De afgelopen weken waren zwaar voor mij", zegt Kobayashi tegen de Leeuwarder Courant. "Opeens was ik wisselspeler, terwijl ik daarvoor alles had gevoetbald. Maar ik heb een tijd niet zo goed gespeeld. Hoe dat kwam? [Kobayashi wijst op zijn hoofd] Ik dacht te veel na. Ik kon mezelf niet resetten na een wedstrijd. Daarom had ik tijd nodig, denk ik. Nu voel ik me weer goed. Ik kan beter dan ik heb laten zien tegen Utrecht, maar ik heb wel gevochten voor het team."

Door zijn mindere vorm ontbreekt Kobayashi ook in de nationale selectie van Japan voor de komende interlandperiode. "Het wordt moeilijk voor mij om het WK te halen", stelt hij. "Momenteel is het WK geen doel voor mij. Dat komt over vijf jaar wel. Ik moet nu geloof in mezelf houden en goed voetballen bij Heerenveen. We moeten de play-offs halen. Dat kan nog altijd, want we staan maar drie punten achter op ADO Den Haag."

Kobayashi is gelukkig in Heerenveen. "Ik hou van deze club. En nog steeds wil ik ooit op een hoger niveau voetballen. Maar eerst moet ik me focussen op Heerenveen, vervolgens hoop ik op het WK en pas daarna moet ik nadenken of ik na de zomer bij Heerenveen blijf. Dat komt later dus. De volgende dag is voor mij nu het belangrijkste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen