'Man van 49 miljoen' bezorgt Roda cruciale punten bij NAC

18 maart 2018, 16:55   Bijgewerkt: 18 maart 2018, 17:46

Roda heeft de rode lantaarn officieel afgegeven aan FC Twente. In een interessant treffen met nummer veertien NAC was het Donis Avdijaj die de enige goal van de wedstrijd maakte: 0-1. Hierdoor springt Roda over de Tukkers heen en kan NAC het degradatiespook nog niet helemaal uit zijn hoofd zetten: de Brabanders staan zes punten boven de streep. Voor Avdijaj, die in zijn Schalke 04-contract een ontsnappingsclausule van 49 miljoen euro heeft staan, was het zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds zijn komst naar Kerkrade.

Roda was in de eerste helft slechts de eerste vijf minuten in staat om het betere van het spel te hebben. Dit leidde niet tot een grote kans, en daarna kon NAC het initiatief overnemen. Met veel aanvallen over de linkerkant, met name via de actieve Angeliño, kwamen er enkele plaagstootjes. Veel verder dan een kopkans van Thierry Ambrose en een schot van Rai Vloet kwam de thuisploeg in eerste instantie echter niet. Het was Sadiq Umar die het eerst mocht ruiken aan een openingstreffer, maar de grote spits had meermaals moeite met Hidde Jurjus.

In de tweede helft had het niet veel gescheeld of Roda had de wedstrijd al na enkele minuten op slot gegooid. Een fraai afstandsschot van Simon Gustafson spatte uiteen op de paal. Daarna begon NAC aan een periode van veel aanvallen in de hoop de stand gelijk te trekken. De motor hierachter was Umar, die één keer bijna kon profiteren van een terugspeelbal, en even later de bal op de buitenkant van de paal mikte. Ook Rai Vloet was in de buurt van een goal, terwijl Umar even later opnieuw had moeten scoren, maar weer stuitte op Jurjus.

De opstellingen en beoordelingen*

NAC Breda: Nigel Bertrams 5.5, Fabian Sporkslede 5, Karol Mets 5, Pablo Mari 5.5, Angelino 6, Thierry Ambrose 4.5 (59. Paolo Fernandes 6), Manu Garcia 6, Rai Vloet 5.5 (70. Mitchell te Vrede 5.5), Arno Verschueren 5, Mounir El Allouchi 5, Sadiq Umar 6.5.

Roda JC: Hidde Jurjus 7.5, Christian Kum 6, Patrick Banggaard 5.5, Adil Auassar 6, Jannes Vansteenkiste 5.5, Mikhail Rosheuvel 5 (90. Livio Milts), William Ndenge 6.5, Ognjen Gnjatic 5.5, Simon Gustafson 6, Donis Avdijaj 6 (70. Gyliano van Velzen 5), Dani Schahin 6 (90. Maecky Ngombo).

Man of the Match: Hidde Jurjus

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen