De Jong: "Punt was denk ik het maximaal haalbare"

17 maart 2018, 23:50   Bijgewerkt: 18 maart 2018, 00:09

FC Utrecht wist zaterdagavond op de valreep nog een punt te pakken op bezoek bij sc Heerenveen. Dankzij een late treffer van Cyriel Dessers werd het uiteindelijk 2-2. Jean-Paul de Jong stelde na afloop dat een punt ook het maximaal haalbare leek te zijn.

Utrecht kwam dankzij Mark van der Maarel op voorsprong. "We waren goed in balbezit, kwamen tot kansen en maakten verdiend de 0-1. Dat had in mijn optiek wellicht al eerder gekund. Maar je zag duidelijk dat de reactie bij sc Heerenveen ook anders was. Ze gingen hoger druk zetten en wij werden gedwongen terug te lopen. We kregen geen druk meer op de bal. Zakaria Labyad werd op een gegeven moment veelvuldig de linksback. We waren onze organisatie kwijt", blikt De Jong terug op de website van FC Utrecht.

De Jong zag zijn wisselbeleid zeer goed uitpakken. "Aan het einde, nadat we eerder al Urby Emanuelson brachten die overigens goed inviel, brachten we Lukas Görtler en Cyriel Dessers om voor een gelijkspel te gaan. Goed om te zien dat dan weer blijkt, zoals vooraf besproken, dat we iedereen nodig hebben. Daar was ik zeer tevreden over. Daarmee dwingen we vandaag in elk geval een punt af. Ik denk dat dat vandaag het maximale was", besloot de trainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen